I mi blog imamo

1. maj 2006, Goran Aleksic

I to se desilo. Sada imamo blog, Inter Blog.

Mi ćemo ovde da rezimiramo i pojašnjavamo ono što se dešava, ili da najavljujemo ono što planiramo da se desi na www.inter.rs, a vi ćete moći to da komentarišete.

Šta je „blog“?

Blog je skraćenica od „weblog“. Weblog je vrsta žurnala, najčešće vezan za neku ličnost, u vidu internet stranice koja se često ili redovno osvežava novim sadržajem ili emaila koji se redovno šalje.

Blog, takoreći po definiciji, služi tome da onaj ko je vlasnik bloga, to jest – blogger, izrazi njime neko svoje mišljenje ili nešto najavi ili objavi.

Narodski rečeno – blog je ono, tojest onaj sajt, na kome ja pišem ono što ja hoću, pišem o tome kako razmišljam o pojedinim temama, pišem o sebi i dogadjajima koje želim da komentarišem. Pri tome imam posebnu adresu samo za mene, gde ulazim pomoću lozinke i tu mogu da objavljujem ili menjam vesti koje sam napisao ili stranice koje sam napravio.

Inter Blog

I tako smo i mi rešili da imamo svoj blog. Ako jedan Google može da ima blog, zašto onda ne bi smo i mi mogli da ga imamo?

Mi praktično ovde možemo da razmišljamo naglas, a vi možete javno da nam postavljate pitanja koja nam inače šaljete emailom. Svaku vest koju mi ovde napišemo – Vi možete komentarisati.

Nemojte se ustručavati. Forma za komentare upravo sledi u nastavku.

7 komentara na “I mi blog imamo”

 1. Dragan kaže:

  a jel mogu tu na vasem blogu da imam i ja moj blog? imam radnju, tacnije servis i necu sajt nego bih bas hteo da imam nesto kao blog.

  jel moze to ovde kod vas?

 2. Goran Aleksic kaže:

  Na Inter Magazinu sigurno ne bi bilo dovoljeno mesta, niti bi bilo „tehnički“ izvodljivo.

  Ali radimo nešto na drugom serveru u tom smislu, tako da ćemo Vas u vezi ovoga kontaktirati emailom. Možemo da Vam omogućimo blog na drugom mestu.

 3. Bixi kaže:

  Sad ja npr. hoću da imam svoj blog, i kako, na koju foru? Verujem da mnoge zanima kako to funkciniše i kako se uključiti u ceo taj sistem. O našim blogovima i tzv. blogerima se zna vrlo malo, dok je u Hrvatskoj to već odavno uzelo maha.

  Pratim to već duže vreme i zaista imam veliku želju da i sama učestvujem u nečem tako dobrom i zabavnom! Volim da kažem svoje mišljenje, ali i da čujem tudje. Uvek možeš da naučiš još ponešto. Želim da naučim što više o ovome, tako da mogu nesmetano da se ubacim u “igru“ i uživam!

  Stoga, haj’mo pametni ljudi, pomozite jednoj plavuši! Pozdrav!

 4. Goran Aleksic kaže:

  Radovi na sajtu na kome ćemo vam omogućiti da sami otvorite sebi blog i da ga uredjujete se polako privode kraju. Svi koji su zainteresovani da budu beta testeri mogu se javiti sa naše kontakt strane.

 5. Goran Aleksic kaže:

  Mali update – na adresi webstrane.info možete otvoriti sebi blog. Update zovemo malim, jer su radovi u toku, ali je sajt operativan i nesmetano možete blogovati.

 6. Viva kaže:

  Da li ja mogu da dobijem, ako imate, neke statistike u vezi blogovanja? Ja pisem diplomski rad na ovu temu pa mi treba. Hvala unaprijed.

 7. Igrice kaže:

  E, neka i vi blog imate.. nek je sa srecom!

Ostavite komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena.)